כמעצבת פנים, אני מאמינה שבית אינו יכול להיות מושלם בלי השימוש בווילונות. מעבר לפן הרך והנעים שהם משרים על כל חלל, יש להם ערך עליון בפונקציונליות. קודם כל הם מסתירים ומבודדים את החוץ מהפנים ואת הפנים מהחוץ. ולאחר מכן, מבודדים קור, רעשים, ומרככים את אור השמש בשעות היוקדות.
צילום: איתי בנית
ביחד עם מעצבת הווילונות המוכשרות, בילי לוי קרטין, ריכזנו עבורכם בפוסט את 3 העקרונות המובילים בבחירת ותליית וילונות:
1. בשאיפה, תמיד נתלה אותם מהתקרה, כדי להעניק לחדר תחושה של מקסימום גובה. העיקרון הזה נכון בעיקר בדירות קבלן, בהן גובה התקרה סטנדרטי ובלתי ניתן לשינוי.
2. באותן דירות קבלן, ככל הנראה, נמצא ארגזי רוח, לתוכם נכנס תריס הגלילה. לכן, נשאף להסתיר גם אותו עם וילון. קחו את זה בחשבון בבחירת אורך הווילונות, שיתלו מהתקרה וישקו לרצפה. שוב, עקרון יצירת הגובה.
3. פונקציונליות שמשתלבת עם הקו העיצובי.
זה אומר שנגיע למעצב/ת הווילונות עם התכניות של הבית ונבין לפני הכל, מהי הפונקציונליות של הווילון. האם הצללת החלל, נכון בעיקר לוויטרינה בסלון, שם נרצה הצללה של החלל כדי שיהיה אפשר לצפות בטלוויזיה. במקרים מסוימים, נרצה החשכה מלאה (האפלה) של החדר. בעיקר בחדרי שינה בהם החלונות תוכננו ללא תריסים, ואז תאורת הרחוב חודרת פנימה בלילה וקרני השמש הראשונות מפריעות לשינה רצופה ממש מוקדם בבוקר.
פונקציונליות נוספת היא יצירת פרטיות, ביננו לבין הרחוב בדירות גן או בבתים פרטיים וביננו לבין החלון של השכנים.
לצד השימושיות, נתאים את בחירת הבד, סגנון התפירה וצבעו, לקו העיצובי שבחרנו לבית. לזה כבר אקדיש פוסט משל עצמו.
כפי שהבנתם מהפוסט וכפי שאתם רואים בפרויקטים שלי, אני ממליצה לא לוותר על וילונות. כדי לא להגיע למקום של תיעדוף, אני ממליצה לכם להקצות סכום כסף עליו החלטתם ולשמור אותו בצד לטובת בחירת וילונות, העיצוב והאווירה בבית, שונים מאוד איתם ובלעדיהם.
Comentários