ככל שהזמן עובר, אנחנו קונים פחות ופחות ספרים. הקלות של רכישת ונשׂיאת ספרים דיגיטליים וקריאה שלהם בקינדל, בטבלט או בטלפון הנייד, החליפה בהדרגה את הספרים המודפסים שנהגנו להחזיק ביד, לערום על שידת הצד ליד המיטה ולהציג לתפארת בספרייה הביתית.
שלא תטעו, מקומם של ספרי ההשראה אקא Kinfolk, נשאר כשהיה. רק שהיום לצד הספרים, תמצאו כלים יפים, צמחים, נרות, בר משקאות וכוסות משלימות.
אלו הם הפריטים היפים, בעלי המשמעות, שהופכים את הבית מעוד בית, לבית שמספר סיפור.
מה שקרה למעשה הוא, שבעוד שהספרים המודפסים כמעט נכחדו, הספריות יצאו לאור.
אם פעם היינו ממקמים אותן במסדרון או בתוך המשרד הביתי, היום הן מוצבות בלב הבית, הן האלמנט הגדול והמשמעותי ביותר שאליו העין נמשכת, ובצדק.
אם בעבר, מרבית הספריות הביתיות תפקדו על תקן מדפי עץ לאחסון ספרים, היום אנחנו רואים שהתפקיד שלהן גדל. הן יכולות לתחלף קיר ובכך לאפשר כניסה של אור, זרימת אוויר ויצירת קשר עין בין האנשים שנמצאים בחללים השונים בבית.
אפשרויות העיצוב הן בלתי נגמרות, החומרים והשילובים ביניהם לצד האקססוריז שתבחרו להציג בתוכה, ייצרו רהיט ייחודי שאין זהה לו בעולם כולו.
לפני שאתם יוצאים לתכנן את הספרייה הבאה שלכם , חשוב שתבינו את נתוני החלל ואת הצרכים שלכם. תחליטו האם הספרייה מתחלפת קיר או לחלופין האם התפקיד שלה בעלילה הוא הרהיט שימסגר את הטלוויזיה, יאחסן את משחקי הילדים ויציג לראווה את בר המשקאות של המבוגרים האחראיים בבית.
מי שמכיר אותי ואת הקו העיצובי שלי, יודע שאין בית שיוצא מבית היוצרת שלי בלי נגיעות של ברזל על שלל גווניו, חלודה, שחור או לבן. אני אוהבת את הדרמטיות שהברזל מוסיף, כשהוא עומד בפני עצמו או כשהוא מצטרף לחגיגה כדי לשבור חמימות כפרית, למשל כשיש בבית ייצוג ייתר של עץ.
כדי לרכך את הנוכחות של הברזל, אני נוהגת לשלב איתו דלתות זכוכית, רשתות ברזל באותו הצבע, כמו בספרייה המרשימה הזאת שעיצבתי בדופלקס גן בהרצליה:
אופציה נוספת למשחק עם חומרים היא, לתחום את גב הספרייה עם טפט שלוקח את העיצוב למקום אחר לגמרי:
כמה דגשים חשובים לפני שאתם הולכים לתכנן את ספריית החלומות שלכם:
הגדירו תפקידה של הספרייה בחלל - איזה אלמנט בחלל היא מתחלפת או מחזקת. והכוונה היא: האם תשמש כקיר או כמעקה, או האם היא ספריית טלוויזיה שהכל נבנה סביבה.
עשו רשימה וכתבו מה תכיל הספרייה - אחסון ספרים, כלי מטבח, משחקים של הילדים, כירבוליות, בר משקאות או/ו טלוויזיה. לפי הגדרת הפונקציונאליות שלה, תדעו איך נכון לכם לחלק אותה ומה תהיינה המידות שלה. עומק מדף למשל הוא תלות של הספר הגדול שיותר שלכם, פטיפון או כל פריט רחב אחר.
התאמת חומרי הספרייה לחלל - העדפה העיצובית שלי, היא לעבוד עם פלטת צבעים נטרליים. וזה אומר שאם נרצה שהספרייה תבלוט בחלל נבחר צבעים קונטרסטיים, ברזל שחור על קיר לבן. ואם נרצה שהיא תיטמע, נבחר צבעים שתואמים את צבעי החלל, נתחיל בהתאמה לקירות ואז לרצפה/לפרקט. כדי לבחור את השילוב שעובד לכם הכי טוב, אני מציעה לקחת אתכם לאולם התצוגה שבה תתכננו את הספרייה, דוגמה של הפרקט או הריצוף ואז בדקו איך הם עובדים לכם ביחד.
סגנון - אחרי שנסגרתם על קווי המתאר תבחרו את הסגנון שלכם, חפשו בפינטרסט השראות שאתם אוהבים ושמרו אותם בלוח הספרייה, ככה תבינו מה בדיוק אתם אוהבים שבכל אחת מההשראות, וביחד עם מי שיבצע עבורכם את עיצוב ובניית הספרייה, תוכלו לחבר בין האלמנטים, כל עוד הם עובדים ביחד, כן?
תקציב - ספריות ברזל זה לא דבר זול, קחו בחשבון שצריך להקצות לפריט סביב 25,000 ₪, כשהטווח משתנה לפי הגודל שלה, מורכבות הבנייה שלה, שילובי החומרים, דלתות, מגירות, צירים, בקיצור, אינסוף משתנים. אם כבר עיצבתם לעצמכם מטבח, אתם בטח מבינים על מה אני מדברת.
שהסעיף האחרון לא יוריד אתכם מהחלום. הספריות כאן כדי להישאר, הן לא טרנד חולף.
כשהן מתוכננות ומבוצעות נכון, הן מרשימות, ככה שאי אפשר להסיר מהן את העיניים.
הן מרגשות כל פעם מחדש, זו הנאה צרופה לשחק בין הפריטים שיש לנו בבית, להוסיף חדשים, לשנות מיקומים, ולגרום לנו להתרגש כל יום מחדש מרהיט שיש רק לנו, שהותאם במיוחד לטעם ולצרכים שלנו.
מוזמנים לדפדף בספריות שעיצבתי במהלך השנים, ולהתמלא בהשראה:
Comments